Penne z ziołowym pesto

Jeśli lubicie makaron tak bardzo jak ja, dzisiejszy przepis na pewno przypadnie Wam do gustu. Sposób przygotowania jest prosty i szybki, więc na pewno każdy student wykona go bez problemu. 

Składniki: 
80 g makaronu penne (ale mogą być też świderki) 

skórka z cytryny 

1 łyżka tartego parmezanu 

1 łyżeczka oliwy z oliwek 

2 ząbki czosnku 

50 g rukoli 

1 pęczek pietruszki 

1 gałązka melisy 

 
Przygotowanie: 
 
Makaron ugotować w osolonej wodzie. Pietruszkę, rukolę i melisę oraz czosnek drobno posiekać. Dodać oliwę i tarty parmezan. Wymieszać albo zmiksować w blenderze. Makaron odcedzić i wymieszać z pesto zanim wystygnie. Posypać startą skórką z cytryny. Gotowe! 

pixabay.com

Korekta: Kacper Beda 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *