Tosty na słodko

Tosty to popularny wybór na szybkie śniadanie. Dwie smażone kromki chleba, a w środku ser i szynka. Co powiecie jednak na nieco bardziej urozmaicony sposób przygotowania tostów? Koniecznie zajrzyjcie do przepisu! 

Składniki: 
4 kromki chleba tostowego 

2 jajka 

80ml mleka 

1 łyżka cukru wanilinowego 

Masło i olej do smażenia (po 3 łyżki) 

Cukier puder 

Ulubione owoce, miód lub coś innego, na co macie ochotę 

 
Przygotowanie: 

Jajka roztrzepać z mlekiem i cukrem wanilinowym. Na patelni rozgrzać 3 łyżki masła i oleju. W tym czasie namoczyć chleb tostowy w mleku z jajkiem. Smażyć na złoty kolor i odkładać na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym. Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami. Smacznego! 



pixabay.com



Korekta: Kacper Beda 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *