polformance

#vegepiątek – pomidorowe curry z ciecierzycą

Dzisiaj przedstawimy Wam przepis na szybki wiosenny obiad, do którego nie potrzeba wybitnych zdolności kulinarnych ani dużo czasu. 

www.instagram.com/vegetka00

Składniki: 

  • pół cebuli
  • 2 puszki cieciorki
  • 1 puszka pomidorów krojonych
  • ryż 
  • cynamon, ostra papryka, zioła prowansalskie, sól i pieprz

Przygotowanie:

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni na niewielkiej ilości oleju. Gdy cebula się zeszkli, dodajemy przyprawy i na koniec puszkę pomidorów. Wszystko dokładnie mieszamy i podsmażamy na patelni około 3-4 minuty. Na końcu dodajemy odsączoną ciecierzycę i ponownie mieszamy. Na głęboki talerz wykładamy ugotowany wcześniej ryż i polewamy naszym gotowym sosem. 

Korekta: Kacper Beda

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *